Remisser till VetaDerm

Vi erbjuder en snabb remisshantering och har en unik kompetens i dermatologi och otologi​

Vi erbjuder en snabb remisshantering och har en unik kompetens i dermatologi och otologi​

Du som djurägare är välkommen att boka tid hos oss direkt, även utan remiss

Våra specialister

Susanne Åhman är veterinär, specialist i dermatologi och Europeisk Diplomate i Dermatologi. Hon har över 25 års klinisk erfarenhet kombinerat med akademisk bakgrund, vilket ger en unik kompetens för svåra, komplexa fall och ovanliga diagnoser.  

Susanne arbetar både i Lund och Kungsbacka

Liselotte Åberg är veterinär och specialist i dermatologi och hundens och kattens sjukdomar med lång och gedigen klinisk erfarenhet och akademisk kompetens. Hon har ett speciellt intresse för hudsjukdomar på katter.  

Liselotte arbetar på kliniken i Lund

Robert Cikota är veterinär med många års erfarenhet och har gedigen kompetens inom dermatologi. Han är specialist i hundens och kattens sjukdomar och genomför parallellt svensk och internationell  specialistutbildning som resident ECVD.

Robert arbetar på kliniken i Kungsbacka

Lund

Maila remiss och journalkopia inklusive provsvar till remiss@vetaderm.seRemisser besvaras vanligen redan samma dag som djuret undersökts.   

Kliniken ligger nära avfart 21 från E22 på Porfyrvägen 14 i Lund.

 

Kungsbacka

Maila remiss och journalkopia inklusive provsvar till remiss.kungsbacka@vetaderm.seRemisser besvaras vanligen redan samma dag som djuret undersökts.   

Kliniken ligger nära avfart 61 från E6/E20 på Kabelgatan 10 i Kungsbacka

 

Ange om remissen avser hela fallet eller endast för en specifik undersökning (exv intradermaltest) eller behandling (exv microneedeling). 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder bl.a. allergiutredning för både atopi och  födomedlesreaktioner (“matallergi”) inklusive intradermaltest (“pricktest”) på både hund och katt (på katt används fluoroscein och avläsning under UV-ljus för ökad sensitivitet), patchtest (för födomedelsreaktioner och kontaktallergier), eliminationsdiet, hyposensibilisering / immunoterapi, inklusive intralymfatiska injektioner, kryokirurgi och mycket mer.  Vi har en mycket god kompetens också för utredning och behandling av djur med autoimmuna sjukdomar (såsom pemphigus foliaceus, pemphigus vulgaris, SLE etc).

Medicinsk behandling av speciella hudtumörer såsom kutant lymfom och mastcellstumörer görs också på kliniken.

Utredning och behandling av akuta och kroniska otiter inklusive pseudomonasotiter med öronspolning, myringotomi, provtagning från mellanöra.

Utredning av recidiverande pyodermier, hormonella / endokrina rubbningar, och alopecier. 
Utredning och behandling av autoimmuna, andra immunologiska och genetiska sjukdomar.
Utredning och behandling av infektiösa sjukdomar inklusive dermatofytos, leishmanios, aspergillos, bakteriella (inkl MRSA/MRSP)

Vi analyserar alla cytologiska och parasitologiska prover direkt i vårt eget laboratorium. 

Välkommen med din remiss till VetaDerm Veterinärklinik!