Lund

Specialistklinik för allergi, hud, klåda

Kliniken i Lomma har flyttat till Lund!

Öppettider

Vardagar : kl. 08- 17
Telefontid: kl. 09-11, kl. 13-15
Helger: Stängt


Avvikande öppettider meddelas via vår Facebook-sida

Eller besök oss på

Prislista

De flesta djur som kommer till VetaDerm Veterinärklinik har haft långvariga besvär. Ofta har man sökt hjälp upprepade gånger under många år och sjukdomsbilden är ofta komplex. Det gör att problemen sällan är en “quick-fix” och det är därför viktigt att ha gott om tid både för undersökning och diskussion om hur vi bäst hjälper djurets besvär långsiktigt.  Hos VetaDerm träffar du en erfaren specialist i dermatologi som effektivt kan lägga upp en plan för utredning och/ eller behandling. Ett första besök hos oss är därför hela 60 minuter långt! Totalkostnaden för besöket blir givetvis också högre än för ett besök till en allmänpraktiserande veterinär, där oftast bara 15 minuters besökstid är avsatt och specialistkompetens  för dermatologi saknas. 

I kostnaden ingår inte vidare provtagningar eller mediciner såsom pricktest, cytologier, blodprov, biopsier etc. 

Eftersom vi avsätter lång tid för just ert besök tar vi ut en avgift om 990:- för uteblivna besök och besök som avbokas mindre än 24 timmar före den bokade tiden. 

Om ni har frågor om priser eller vill ha en mer exakt prisuppgift för just ert djur är ni välkomna att ringa oss på 040-6199040 eller maila på info@vetaderm.se.

Vi erbjuder direktreglering med ert försäkringsbolag (kostar 145 kr). Vi kontaktar i dessa fall ert försäkringsbolag medan besöket pågår, och ni betalar endast självrisk/överstigande belopp på plats (räkna med viss väntetid). Medtag försäkringsnummer och bolagsnamn om ni önskar denna service och meddela gärna i receptionen när ni kommer att ni önskar direktreglera för att påskynda processen. 

Första besök

Ny patient, första besök, specialist dermatologi 60 minuter

3550 kr

Återbesök inom 6 veckor

Återbesök inom 6 veckor, specialist dermatologi 30 minuter

1650 kr

Tidigare patient, Veterinärbesök övrigt

Veterinärbesök, specialist dermatologi 30 minuter

2019 kr

Teledermatologi

Om du bor du väldigt långt bort och har svårt att ta dig till kliniken med ditt djur kan teledermatologi i samarbete med din vanliga veterinärklinik ibland vara ett bra sätt att hjälpa dig och ditt djur.  Detta innebär att din allmänpraktiserande veterinär får hjälp av en specialist att granska sjukdomshistoria, journal, provsvar och bilder för att anpassa utredning och behandling till ditt djurs bästa. För teledermatologi avsätts 30 minuter. I kostnaden för ett besök ingår förutom konsultationstiden även  inhämtning och inläsning av eventuella tidigare journaler och provsvar samt remissvar i förekommande fall.

1250 kr

Vi på kliniken

Veterinär Susanne Åhman brinner för att hjälpa djur med klåda, allergi och andra hudsjukdomar! Hon är specialist i dermatologi, specialist i hundens och kattens sjukdomar och en av endast tre veterinärer i Sverige med Europeisk specialistkompentens i dermatologi – Diplomate ECVD. Susanne har över 25 års klinisk erfarenhet av dermatologi och med sin unika kompetens kan hon hjälpa även mycket långdragna och komplicerade sjukdomsfall.

Veterinär Liselotte Åberg är specialist i dermatologi och specialist i hundens och kattens sjukdomar. Hon har arbetat med dermatologi i 15 år och har därmed en lång och gedigen erfarenhet av allergi, hud- och öronsjukdomar. Liselotte intresserar sig extra mycket för hudbesvär hos katter och har mångårig expertis på området.

Veterinär Carina Vinberg är specialist i hundens och kattens sjukdomar och under utbildning till specialist i dermatologi.  Hon har arbetat som veterinär i mer än 20 år och då största intresset är dermatologi, hjälpt många hundar och katter med hudsjukdomar som allergier, öroninflammationer och andra hudbesvär genom åren. Carina arbetade senast som ansvarig för dermatologiavdelning på Evidensia Djursjukhuset Malmö. Nu ser hon fram emot att få hjälpa båda hundar och katter på Vetaderm.

Djurvårdare Villemo Leismark delar sin tid mellan administrativt arbete och poliklinik. Hon svarar i telefon, ordnar med bokningar och assisterar veterinärerna. Hon har mycket lång erfarenhet inom djursjukvård och har utvecklat ett starkt intresse och kunnande för dermatologi under tiden på VetaDerm.

Leg. Djursjukskötare Lisbeth Holst-Nielsen delar sin tid mellan administrativt arbete och poliklinik. Hon hanterar remisser, bokningar, övervakar narkoser och assisterar veterinärer. Lisbeth arbetade tidigare bla med ögonsjukdomar och katters speciella sjukdomar, men ägnar sig nu helhjärtat åt dermatologi på VetaDerm.

Leg. Djursjukskötare Nora Wedin har arbetat tillsammans med ett hudteam i 8 år. Nora har ett stort intresse av Dermatologi och har nu blivit en del av det glada hudgänget i Lomma.

Djurvårdare och receptionist Kim Frick arbetar administrativt med bokningar och svarar i telefon. Assisterar även veterinärerna på poliklinik