Kungsbacka

Specialistklinik för allergi, hud, klåda

Öppettider

Vardagar: 08-17
Telefontid: 09-16
Helger: Stängt
Avvikande öppettider meddelas via vår facebooksida

Prislista VetaDerm

De flesta djur som kommer till VetaDerm Veterinärklinik har haft långvariga besvär. Ofta har man sökt hjälp upprepade gånger under många år och sjukdomsbilden är ofta komplex. Det gör att problemen sällan är en “quick-fix” och det är därför viktigt att ha gott om tid både för undersökning och diskussion om hur vi bäst hjälper djurets besvär långsiktigt.  Hos VetaDerm träffar du en erfaren specialist i dermatologi som effektivt kan lägga upp en plan för utredning och/ eller behandling. Ett första besök hos oss är därför hela 60 minuter långt! Totalkostnaden för besöket blir givetvis också högre än för ett besök till en allmänpraktiserande veterinär, där oftast bara 15 minuters besökstid är avsatt och specialistkompetens  för dermatologi saknas. 

I kostnaden ingår inte vidare provtagningar eller mediciner såsom pricktest, cytologier, blodprov, biopsier etc.  

Eftersom vi avsätter lång tid för just ert besök tar vi ut en avgift om 990:- för uteblivna besök och besök som avbokas mindre än 24 timmar före den bokade tiden. 

Om ni har frågor om priser eller vill ha en mer exakt prisuppgift för just ert djur är ni välkomna att ringa oss på 0300-37 100 eller maila på kungsbacka@vetaderm.se

Vi erbjuder direktreglering med ert försäkringsbolag (kostar 145 kr). Vi kontaktar i dessa fall ert försäkringsbolag medan besöket pågår, och ni betalar endast självrisk/överstigande belopp på plats (räkna med viss väntetid). Medtag försäkringsnummer och bolagsnamn om ni önskar denna service och meddela gärna i receptionen när ni kommer att ni önskar direktreglera för att påskynda processen. 

Första besök

Ny patient, första besök, specialist i dermatologi 60 minuter

3550 kr

Återbesök

Återbesök inom 6 veckor, resident i dermatologi 30 minuter

1650 kr

Veterinärbesök övrigt

Veterinärbesök, resident i dermatologi 30 minuter

2019 kr

Häst

Veterinärbesök, specialist i dermatologi. Hästarna tas emot i samarbete med Hästkliniken Florian och besöken bokas via dem.

Vi på kliniken

Veterinär Susanne Åhman brinner för att hjälpa djur med klåda, allergi och andra hudsjukdomar! Hon är specialist i dermatologi, specialist i hundens och kattens sjukdomar och en av endast tre veterinärer i Sverige med Europeisk specialistkompentens i dermatologi – Diplomate ECVD. Susanne har över 25 års klinisk erfarenhet av dermatologi och med sin unika kompetens kan hon hjälpa även mycket långdragna och komplicerade sjukdomsfall.

Veterinär Robert Cikota är specialist i hundens och kattens sjukdomar och genomför parallellt både svensk specialist-examen i dermatologi och ett Europeiskt residency-program med mål att bli både svensk och internationell specialist i dermatologi. Han har i många år drivit dermatologi-avdelningen på Västa Djursjukhuset i Göteborg och är en etablerad, trygg och kunnig remissinstans. Robert brinner för att ge både djuren och ägarna en god livskvalitet, trots djurets sjukdom.

Veterinär Mikael Levin tog examen från veterinärutbildningen vid SLU 2013, började då på Västra Djursjukhuset i Göteborg. Sedan 2021 arbetat på Vetaderm, Mikael är intresserad av dermatologi men våra patienter kan ju ha otur att råka ut för andra åkommor som behöver behandlas. På sikt kommer Mikael att växla över på mer dermatologiska primärfall. På fritiden sover han gärna i skogen i sin hammock eller bygger en ny 3D-skrivare.

Djursjukskötare Catarina Lindskog har arbetat med dermatologi tillsammans med Robert och är med sin gedigna erfarenhet och stora empati ett viktigt stöd för matte och husse under utredning och behandling av deras djur. Hon har i över 15 år vidareutbildat sig inom dermatologi och följer alltid med våra veterinärer på den årliga europeiska internationella kongress om veterinär dermatologi.

Djursjukskötare Lotta Almér har jobbat inom djursjukvård i 50 år och med dermatologi sedan 1988. Hon jobbade på hudavdelningen på Blå Stjärnans Djursjukhus tillsammans med Robert och Catarina. Lotta är glad att vara en del i teamet på VetaDerm. Lotta har vidareutbildats inom dermatologi genom nationella och internationella dermatologi kongresser.