Inför besöket - hjälp oss att hjälpa dig och ditt djur snabbare!För att du och ditt djur ska få ut så mycket som möjligt av besöket är det bra om du redan innan besöket har förberett dig genom att skriva ner information och ta med (se nedan) samt gärna ha ordnat journalkopior från tidigare veterinärbesök. På så sätt slipper man ofta att ta om vissa prover och du sparar både tid och pengar! 


Vid ditt första besök hos VetaDerm avsätts en hel timme så att det finns gott om tid för både en noggrann undersökning, relevant provtagning samt tid för att förklara vad som orsakar ditt djurs besvär och hur vi lägger upp utredning och/eller behandling.  Hos oss får du alltid tid att ställa frågor och att få svar! 


Be gärna din vanliga veterinärklinik att maila journal inklusive eventuella provsvar till journalkopia@vetaderm.se


Skriv gärna ned med dina egna ord hur sjukdomen utvecklat sig över tid, vilka behandlingar som getts och om de var effektiva eller inte. Ett enkelt sätt att få med sig informationen om mediciner eller foder är att fotografera dem med din telefon. 


Ett online frågeformulär hittar du nedanför texten - fyll gärna i och skicka in redan före besöket!

Detta är speciellt viktigt:

- om djuret kliar (kliar, river, slickar, biter, tuggar, naggar) eller inte?

- om pälsen faller ut utan tecken på klåda?

- ålder när första symptom utvecklades?

- vilka områden (öron, tassar, hals, armhålor, ljumskar, ben, stjärt, rygg etc) som drabbats?

- om djuret importerats eller reser utomlands?

- om det finns någon årstidsvariation?

- vilka mediciner (även receptfria) som getts och om de hjälpte eller inte? Även vilka schampo som använts, hur ofta och eventuell effekt?

- eventuella medel mot fästingar som givits? Namn på produkt och när de gavs?

- vilket foder som ges nu? Övrig kost (godis, tuggis, matrester etc)? Om något "allergifoder" givits, hur länge gavs detta och vilken sort var det?Contact Us