Fakta om sjukdomar

Lär dig mer

Om några av de vanligaste sjukdomarna kopplade till hud, klåda och allergi!

Du som djurägare är en central del i din hunds behandling och det kan därför underlätta att du har en förståelse för den sjukdom som din hund lider av. Klicka dig vidare för att lära dig mer!

Vi har även en youtubekanal där du hittar korta, informativa klipp om allt från hur du enkelt ger tabletter till vad du ska tänka på när det gäller klådstillande schampon!

Hur du ger en hyposensinjektion

Hyposensibiliseringsvaccin är en möjlig behandling av en omgivningsallergisk hund. Då ger du hunden vaccinet hemma själv. Självklart visar vi dig på klinik hur det går till men här finns även en förklarande video som visar hur du ska ge vaccinet

Allergi hos djur är vanligare än man tror, och kan ge symptom på många olika sätt.

Underaktiv sköldkörtel hos hund  är vanligt men ofta feldiagnosticerat!

Öron

Olika former av öronbesvär är mycket vanligt hos hundar. Vanligast är en inflammation eller infektion i örat – en otit. Symptomen kan skilja sig.

SLO / Klokapselavlossning

Typiskt för SLO är att man först upptäcker en klokapsel som trillat av och associerar det med lek eller kraftig fysisk aktivitet. Inom 2-3 månader har dock klor på alla fyra tassar trillat av eller vuxit ut med ett helt onormalt utseende.

SA/Talgkörteladenit

Vid SA förstör lymfocytattacker successivt talgkörtlarna.  Hundarna föds friska och utvecklar vanligen efter några år besvär.

Pemfigus

Pemfiguskomplexet karaktäriseras av nedbrytning av förankringarna mellan hudcellerna vilket leder till att hudcellerna separeras från varandra, sk akantolys.